Νέα προγράμματος

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος επιχορήγησης ΜΚΟ  του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου στην Ελλάδα (EEA Grants) της περιόδου 2009-2014, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, διαχειριστής επιχορήγησης του προγράμματος, διαθέτει ελεύθερα στο διαδίκτυο την ταινία ντοκιμαντέρ «Είμαστε όλοι Πολίτες».
Από τον εφιάλτη και την απομόνωση της κατάθλιψης στη μεγαλύτερη μάχη της και στο φως μιας ξανακερδισμένης ζωής.
Το πρόγραμμα "Πολίτες ενάντια στην Κατάθλιψη" θα έχουν έντονη παρουσία στην εκδήλωση ολοκλήρωσης του "Είμαστε Όλοι Πολίτες"
Στην έκθεση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ορισμένες από αυτές τις φωτογραφίες της καμπάνιας «Γίνε και εσύ Πολίτης ενάντια στην Κατάθλιψη»
  Η ομάδα του  "Πολίτες ενάντια στην Κατάθλιψη"  θα παρουσιάσει βιωματικά και διαδραστικά την εμπειρία της κατάθλιψης αλλά και των Ομάδων Αυτοβοήθειας.
Το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» ολοκληρώνεται, έχοντας βελτιώσει τη ζωή περισσότερων από 240.000 ανθρώπων. Το γιορτάζουμε στην Τεχνόπολη, με μια μεγάλη γιορτή της κοινωνίας των πολιτών.
Μια ομάδα ατόμων που παρακολούθησε τα σεμινάρια της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας) μπήκαν ενεργά στου "Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη".
Ασθενείς οι οποίοι εντάχθηκαν σε ομάδες αυτοβοήθειας μιλούν για το πώς αντιμετώπισαν και ξεπέρασαν τη νόσο. Η ουσιαστική συνέργεια ειδικών επιστημόνων και πασχόντων ήταν αυτή που έδωσε την ώθηση στις ομάδες αυτοβοήθειας και τη δυνατότητα να γίνουν πιο οργανωμένες δράσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας
Μια πολύ σημαντική στιγμή της τελικής ημερίδας του προγράμματος στις 16/04 ήταν το σημείο στο οποίο ανέβηκαν στο βήμα συντονιστές Ομάδων Αυτοβοήθειας.
Σελίδα 1 από 3

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.Τονίζεται πως η σελίδα σε καμία περίπτωση ΔΕΝ παρέχει κλινικές υπηρεσίες (ψυχιατρικές, φαρμακευτικές ή ψυχοθεραπευτικές) και ΔΕΝ τις υποκαθιστά με οποιονδήποτε τρόπο. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντοτε τον ειδικό με τον οποίο συνεργάζεστε πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε συμβουλή ή οδηγία που ενδεχομένως διαβάσατε στις στα άρθρα. Γενικότερα, σας συνιστούμε να ζητάτε πάντοτε την συνδρομή ειδικού επαγγελματία ψυχικής υγείας πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση που αφορά είτε την δική σας θεραπεία είτε την θεραπεία άλλων.

Κύλιση στην Αρχή