Φορείς υποστήριξης

  • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size
  • Print
  • Το Email σου
Το πρόγραμμα υποστηρίζουν:

 

  • Γενικό Φιλόπτωχο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

 

Το Γενικό Φιλόπτωχο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υποστηρίζει την δράση μέσω της ενημέρωσης ατόμων που έχουν ανάγκη και της παροχής οργανωτικής υποστήριξης (παροχή χώρων, υποστήριξη δράσεων και εκδηλώσεων).

Η ΕΠΑΨΥ και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο συνεργάζονται από το 2013 στην λειτουργία Κοινωνικών Δομών Καταπολέμησης της Φτώχιας στο Δήμο Χαλανδρίου. Η συνεργασία αυτή αποτέλεσε αφορμή για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και υποστήριξης σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, εκπαίδευσης, προώθησης της αυτοβοήθειας και άλλα.

Στις 31 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ομάδας συντονισμού του προγράμματος με Διευθυντή Ποιμαντικής Επιμόρφωσης επικ. Καθ. π. Α. Αυγουστίδη και τον Διευθυντή Γενικού Φιλόπτωχου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Β. Χαβατζά με αντικείμενο την διασύνδεση και συνεργασία των φορέων για την προώθηση της συμμετοχής στη σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική δράση και την προβολή του έργου. Την ίδια ημέρα υπήρξε συνάντηση ενημέρωσης του Καθ. Στ. Στυλιανίδη και του Mακαριώτατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2015 οργανώθηκε με συντονισμό των π. Α. Αυγουστίδη και π.. Β. Χαβατζά  συνάντηση ενημέρωσης 12 ιερέων από τις περιοχές εφαρμογής του προγράμματος στην Αθήνα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

 

Το έργο της Αρχιεπισκοπής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δωρεάν μερίδες φαγητού διατίθενται καθημερινά στα όρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δέματα με είδη τροφίμων προσφέρονται κάθε χρόνο σε πολύτεκνες οικογένειες, οικονομικά βοηθήματα που δόθηκαν σε απόρους,  ένδυσης και υπόδησης προσφέρονται κάθε χρόνο μέσω του προγράμματος ΤΑΒΙΘΑ, Οικονομικά βοηθήματα σε φυλακισμένους, ενώ τους παρέχεται και νομική υποστήριξη, στήριξη σε άπορους που έχουν ανάγκη νοσηλείας σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, Δίκτυο 17 ιδρυμάτων με 650 τροφίμους, Δύο ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά με νοητική υστέρηση, Δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς (έναν στους Αγίους Αναργύρους και ένα στην Ηλιούπολη, όπου ο πρώτος είναι πρότυπος στα Βαλκάνια). Το έργο στηρίζεται από 3.000 εθελοντές και τους ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής 

http://iaath.gr/

 

  • Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς

Το ΙΕΘΣ υποστηρίζει επιστημονικά την εκπαίδευση των συντονιστών των ομάδων ψυχοεκπαίδευσης, θέματα αξιολόγησης τους και την κλινική τους εποπτεία. Κατά τον σχεδιασμό του εκπαιδευτικού υλικού πραγματοποιήθηκαν μία σειρά συναντήσεων με τον Διευθυντή του ΙΕΘΣ κ. Κώστα Ευθυμίου για το συντονισμό των δράσεων αυτών.

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ) είναι μια αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992 από μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ).Μεταξύ των αρχικών στόχων του ΙΕΘΣ ήταν η εκπαίδευση ειδικών ψυχικής υγείας στη Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Ψυχοθεραπειών (European Association of Behavioural and Cognitive Therapy - EABCT). Σήμερα το εκπαιδευτικό έργο του ΙΕθΣ συνεχίζεται από την Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών.

 http://www.ibrt.gr/edu/

 

  • Το ερευνητικό τμήμα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Maison Blanche στο Παρίσι στον τομέα της αξιολόγησης του προγράμματος

Ο Δρ. Tim Greacen είναι Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Maison Βlanche στο Παρίσι και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ENTER. Μαζί με την συνεργάτιδα του Δρ. Emmanuelle Jouet έχουν σημαντική εμπειρία σε θέματα εκπαίδευσης ατόμων με ψυχικά προβλήματα, ενδυνάμωσης και αξιολόγησης εκπαίδευσης.

 

  • European Network for Training and Research in Mental Health ENTER

Το ENTER αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο  17 Φορέων ψυχικής υγείας από 14 χώρες. Μέλη του είναι η ΕΠΑΨΥ, το Ψυχιατρικό Κέντρο Salten και το Maison Blanche. Το ENTER παρείχε εκπαιδευτικό υλικό στην δημιουργία των εγχειριδίων και υποστηρίζει το πρόγραμμα μέσω της προώθησής της επικοινωνίας (newsletter, ετήσια συνέδρια) και μέσω δράσεων εξεύρεσης πόρων για τη συνέχιση και την διάδοση του

http://www.entermentalhealth.net/

 

  • Ο Ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο 105.5», το «enallaktikos.gr» και το «tvxs.gr»

 

Βαθμολόγησε αυτό το άρθρο
(0 votes)

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.Τονίζεται πως η σελίδα σε καμία περίπτωση ΔΕΝ παρέχει κλινικές υπηρεσίες (ψυχιατρικές, φαρμακευτικές ή ψυχοθεραπευτικές) και ΔΕΝ τις υποκαθιστά με οποιονδήποτε τρόπο. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντοτε τον ειδικό με τον οποίο συνεργάζεστε πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε συμβουλή ή οδηγία που ενδεχομένως διαβάσατε στις στα άρθρα. Γενικότερα, σας συνιστούμε να ζητάτε πάντοτε την συνδρομή ειδικού επαγγελματία ψυχικής υγείας πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση που αφορά είτε την δική σας θεραπεία είτε την θεραπεία άλλων.

Κύλιση στην Αρχή