MAZI

  • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size
  • Print
  • Το Email σου
Η Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με τον διακριτικό τίτλο ΜΑΖΙ, που συγκροτείται κατά πλειονότητα από άτομα με προσωπική εμπειρία (ασθενείς και συγγενείς) με τις Διαταραχές Διάθεσης (καταθλιπτικές και διπολικές διαταραχές), από φίλους των ατόμων αυτών και από επαγγελματίες ψυχικής υγείας με ειδικό ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην προσπάθεια του σωματείου. Το σωματείο ιδρύθηκε το 2010.

 

 

Σκοπός του σωματείου είναι η στήριξη, η ενδυνάμωση και η ενημέρωση των ατόμων που πάσχουν από Διαταραχή Διάθεσης καθώς και των οικογενειών και φίλων των ατόμων αυτών. Το βασικό όχημα για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η δημιουργία και η υποστήριξη ομάδων αυτοβοήθειας των ατόμων με Διαταραχή Διάθεσης, των φίλων και των οικογενειών τους.

Το 2015 το ΜΑΖΙ λειτουργεί 3 ομάδες αυτοβοήθειας στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη.

Η μεθοδολογία των ομάδων αυτοβοήθειας του ΜΑΖΙ βασίζεται στην αντίστοιχη της Depression and Bipolar Support Alliance (που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση: Συμμαχία Υποστήριξης για την Κατάθλιψη και τη Διπολική Διαταραχή).  Η DBSA USA είναι οργάνωση που διοικείται κατά 50% και παραπάνω από άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη και διπολική διαταραχή και οργανώνει ομάδες αυτοβοήθειας που συντονίζονται από τους ίδιους τους λήπτες. Δραστηριοποιείται σε εθνικό επίπεδο στην Αμερική.  Πρόσφατα η DBSA αναγνώρισε το ΜΑΖΙ ως επίσημο παράρτημα της στην Ελλάδα.

 

Κύριες δράσεις: Δημιουργία ομάδων αυτοβοήθειας και υποστήριξης των ατόμων που πάσχουν από διαταραχή διάθεσης και των οικογενειών τους. Ομάδες αυτοβοήθειας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (από το 2010 έως και σήμερα), καθώς και στην Δράμα (2012). Δημιουργία ενημερωτικού ιστοτόπου (πρωτότυπα και μεταφρασμένα κείμενα για την κατάθλιψη και την διπολική διαταραχή) καθώς και forum αλληλοϋποστήριξης. Πραγματοποίηση ενημερωτικών ημερίδων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Δράμα. Συμμετοχή ως συνεργαζόμενος φορέας σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες (σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία). Συμμετοχή σε φεστιβάλ εθελοντικών οργανώσεων και σεμινάρια εκπαίδευσης στην διαχείριση εθελοντών. Συνεργασία με ερασιτεχνική θεατρική ομάδα και δημιουργία πρωτότυπης θεατρικής παράστασης για την διπολική διαταραχή.

 

Το ΜΑΖΙ είναι αναγνωρισμένο από το κράτος ως φορέας κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ως εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση.

 

Λειτουργεί με την επιστημονική ευθύνη της κας Μενεδιάτου Αγγελικής, Ψυχολόγος, Μ.Α. Κλινικής Ψυχολογίας.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (σύμφωνα με τις εκλογές της 28ης Σεπτεμβρίου 2013):

 

  • Πρόεδρος: Μενεδιάτου Αγγελική
  • Γραμματέας: Ανδρώνη Γιώτα
  • Ταμίας: Κανελλόπουλος Δημήτρης

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δραστηριοποίηση του ΜΑΖΙ επισκεφθείτε το επίσημο site και την σελίδα στο facebook.

Βαθμολόγησε αυτό το άρθρο
(0 votes)

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.Τονίζεται πως η σελίδα σε καμία περίπτωση ΔΕΝ παρέχει κλινικές υπηρεσίες (ψυχιατρικές, φαρμακευτικές ή ψυχοθεραπευτικές) και ΔΕΝ τις υποκαθιστά με οποιονδήποτε τρόπο. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντοτε τον ειδικό με τον οποίο συνεργάζεστε πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε συμβουλή ή οδηγία που ενδεχομένως διαβάσατε στις στα άρθρα. Γενικότερα, σας συνιστούμε να ζητάτε πάντοτε την συνδρομή ειδικού επαγγελματία ψυχικής υγείας πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση που αφορά είτε την δική σας θεραπεία είτε την θεραπεία άλλων.

Κύλιση στην Αρχή