Έκθεση των φωτογραφιών από την καμπάνια «Γίνε και εσύ Πολίτης ενάντια στην Κατάθλιψη» το Σάββατο 19/11/2016

  • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size
  • Print
  • Το Email σου
Στην έκθεση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ορισμένες από αυτές τις φωτογραφίες της καμπάνιας «Γίνε και εσύ Πολίτης ενάντια στην Κατάθλιψη»

Με αφορμή το λανσάρισμα της σελίδας citizensagainstdepression.gr για το πρόγραμμα “Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη”, στις αρχές Οκτωβρίου 2015 ξεκινήσαμε  την καμπάνια «Γίνε και εσύ Πολίτης ενάντια στην Κατάθλιψη». Στην καμπάνια αυτή ζητήσαμε από απλούς πολίτες να μας στείλουν μια δική τους φωτογραφία και το προσωπικό τους μήνυμα απέναντι στην κατάθλιψη. Θεωρήσαμε ως ενδιαφέρουσα πρόκληση να λάβουμε φωτογραφίες με τα πρόσωπα ανθρώπων οι οποίοι σε πείσμα της φύσης της ασθένειας που θέλει τους πάσχοντες στεναχωρημένους και απομονωμένους, θα χαμογέλαγαν στην φωτογραφική μηχανή και θα γινόντουσαν κατά αυτό το τρόπο κομμάτι μιας μεγάλης αγκαλιάς:

Μια μεγάλη ανθρώπινη αγκαλιά όσων θεωρούν την κατάθλιψη ως μια διαχειρίσιμη ασθένεια, μια κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα κατάλληλα μέσα.  Μια αγκαλιά που σημαίνει κυρίως αποδοχή, κατανόηση και αλληλεγγύη. Μια αγκαλιά από όλους όσους θεώρησαν αρκετά σημαντικό το σκοπό ώστε να κινητοποιηθούν και να μπουν στην διαδικασία δημιουργίας και αποστολής της φωτογραφίας. Και τέλος, μια αγκαλιά που αναδεικνύει ένα σημαντικό στοιχείο για την κατάθλιψη: μας αφορά όλους, καθώς δεν κάνει διακρίσεις φύλου, ηλικίας, φυλής και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης. Μπορεί να συμβεί στον καθένα από εμάς.

Η απήχηση της καμπάνιας ήταν πολύ μεγάλη καθώς λάβαμε περίπου 80 συμμετοχές από ανθρώπους που θέλησαν να γίνουν συμμέτοχοι της προσπάθειας αυτής για ευαισθητοποίηση γύρω από την κατάθλιψη. Οι φωτογραφίες συγκεντρώθηκαν και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του προγράμματος με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την καταπολέμηση των ψυχικών ασθενειών και των προκαταλήψεων που τις συνοδεύουν.

Κατηγορία: Eκθέσεις
Ώρα: 11:00 – 22:00
Χώρος: Παλαιοί Φούρνοι

 

Περισσότερα εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

 

Βαθμολόγησε αυτό το άρθρο
(0 votes)

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.Τονίζεται πως η σελίδα σε καμία περίπτωση ΔΕΝ παρέχει κλινικές υπηρεσίες (ψυχιατρικές, φαρμακευτικές ή ψυχοθεραπευτικές) και ΔΕΝ τις υποκαθιστά με οποιονδήποτε τρόπο. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντοτε τον ειδικό με τον οποίο συνεργάζεστε πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε συμβουλή ή οδηγία που ενδεχομένως διαβάσατε στις στα άρθρα. Γενικότερα, σας συνιστούμε να ζητάτε πάντοτε την συνδρομή ειδικού επαγγελματία ψυχικής υγείας πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση που αφορά είτε την δική σας θεραπεία είτε την θεραπεία άλλων.

Κύλιση στην Αρχή