Διαδραστικό Workshop του προγράμματος "Πολίτες ενάντια στην Κατάθλιψη" το Σάββατο 19/11/2016 στην Τεχνόπολη

  • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size
  • Print
  • Το Email σου
  Η ομάδα του  "Πολίτες ενάντια στην Κατάθλιψη"  θα παρουσιάσει βιωματικά και διαδραστικά την εμπειρία της κατάθλιψης αλλά και των Ομάδων Αυτοβοήθειας.

Κατηγορία: Workshops
Ωρα: 17:00-18:30
Χώρος: Παλαιοί Φούρνοι

Με διαδραστικό τρόπο θα παρουσιαστούν οι βασικές πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει ο καθένας για την κατάθλιψη. Επίσης, θα αποσαφηνιστεί τι είναι οι ομάδες αυτοβοήθειας και ποια είναι τα πιθανά οφέλη από τη συμμετοχή σε αυτές. Τέλος, μέσα από μια βιωματική εξιστόρηση τόσο των δυσκολιών της κατάθλιψης όσο και της εμπειρίας της συμμετοχής και του συντονισμού ομάδας αυτοβοήθειας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει και να μοιραστεί απορίες και προβληματισμούς.

Παρεμβάσεις:

  • «Μύθοι και αλήθειες για την κατάθλιψη και ο ρόλος των ομάδων αυτοβοήθειας», Αγγελική Μενεδιάτου, Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ»
  • «Από το σκοτάδι στο φως: η δική μου ιστορία»,  Παναγιώτα Ανδρώνη, Γραμματέας ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ», Συντονίστρια ομάδας αυτοβοήθειας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Για το πλήρες Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης εδώ.

Βαθμολόγησε αυτό το άρθρο
(0 votes)

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.Τονίζεται πως η σελίδα σε καμία περίπτωση ΔΕΝ παρέχει κλινικές υπηρεσίες (ψυχιατρικές, φαρμακευτικές ή ψυχοθεραπευτικές) και ΔΕΝ τις υποκαθιστά με οποιονδήποτε τρόπο. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντοτε τον ειδικό με τον οποίο συνεργάζεστε πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε συμβουλή ή οδηγία που ενδεχομένως διαβάσατε στις στα άρθρα. Γενικότερα, σας συνιστούμε να ζητάτε πάντοτε την συνδρομή ειδικού επαγγελματία ψυχικής υγείας πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση που αφορά είτε την δική σας θεραπεία είτε την θεραπεία άλλων.

Κύλιση στην Αρχή