Ο φωτογράφος Edward Honaker αναπαριστά την κατάθλιψη του μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας

  • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size
  • Print
  • Το Email σου
Ο 21χρονος φωτογράφος Edward Honaker αποτυπώνει τη κατάθλιψη την οποία βιώνει μέσα από ισχυρά αυτο-πορτρέτα. Η παρακάτω συλλογή ασπρόμαυρων φωτογραφιών απεικονίζει την εμπειρία του φωτογράφου με την κατάθλιψη και το άγχος.

 

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης γύρω από το θέμα, ο Honaker λέει για το έργο: «Οι ψυχιατρικές διαταραχές είναι ένα θέμα ταμπού. Αν το αναφέρεις ποτέ σε συνομιλία, οι άνθρωποι αμήχανα σιωπούν, ή προσπαθούν να σου δείξουν ότι δεν είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Όταν ήμουν στις χειρότερες φάσεις της κατάθλιψης, το πιο χρήσιμο πράγμα που ο κάποιος μπορούσε να κάνει ήταν απλά να με ακούσει χωρίς να κρίνει , χωρίς να προσπαθεί να μου βρει μια λύση, απλά να με ακούσει. Ελπίζω αυτές οι εικόνες θα βοηθήσουν να ανοίξει μια συζήτηση σχετικά με θέματα ψυχικής υγείας. Όλοι επηρεαζόμαστε από αυτά τα θέματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και το να τα αγνοούμε δεν είναι βοηθητικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ignant.de

Βαθμολόγησε αυτό το άρθρο
(1 Vote)

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.Τονίζεται πως η σελίδα σε καμία περίπτωση ΔΕΝ παρέχει κλινικές υπηρεσίες (ψυχιατρικές, φαρμακευτικές ή ψυχοθεραπευτικές) και ΔΕΝ τις υποκαθιστά με οποιονδήποτε τρόπο. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντοτε τον ειδικό με τον οποίο συνεργάζεστε πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε συμβουλή ή οδηγία που ενδεχομένως διαβάσατε στις στα άρθρα. Γενικότερα, σας συνιστούμε να ζητάτε πάντοτε την συνδρομή ειδικού επαγγελματία ψυχικής υγείας πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση που αφορά είτε την δική σας θεραπεία είτε την θεραπεία άλλων.

Κύλιση στην Αρχή