Καλώς ήρθατε στο διαδικτυακό τόπο του Προγράμματος “Πολίτες ενάντια στην Κατάθλιψη”.

Το Πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης – ενός ολοένα αυξανόμενου προβλήματος – στη χώρα μας, επενδύοντας σε καινοτόμες δράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο βασικοί άξονες του προγράμματος είναι:

  1. Η εκπαίδευση ατόμων με προσωπικό βίωμα κατάθλιψης (“ειδικοί από εμπειρία” - experts by experience) στο συντονισμό ομάδων αυτοβοήθειας, δηλαδή ομάδων αλληλοϋποστήριξης για την καλύτερη αντιμετώπιση και διαχείριση δυσκολιών που σχετίζονται με την κατάθλιψη και τα καταθλιπτικά συμπτώματα.
  2. Η παροχή θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη μέσω ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων που θα συντονίζουν ειδικά καταρτισμένοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Στις σελίδες μας μπορείτε να βρείτε:

  • αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα
  • ενημερωτικό υλικό για την κατάθλιψη, την αυτοκτονία, την ενδυνάμωση, το recovery (ανάρρωση), το στίγμα και τις ομάδες αυτοβοήθειας
  • το εκπαιδευτικό υλικό (εγχειρίδιο και παρουσιάσεις) που χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση των συντονιστών των ομάδων αυτοβοήθειας
  • ενημερωτικό υλικό για τις ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες
  • ενδιαφέροντα σχετικά άρθρα και βίντεο
  • προσωπικές μαρτυρίες και αφηγήσεις αναφορικά με το βίωμα της κατάθλιψης και της συμμετοχής σε ομάδα αυτοβοήθειας
  • forum επικοινωνίας και αλληλοϋποστήριξης

Ευχόμαστε και ευελπιστούμε σε μια αμφίδρομη επικοινωνία που θα προωθήσει την εξάπλωση της ιδέας των ομάδων αυτοβοήθειας, της ανάρρωσης και της ενδυνάμωσης στην ευρύτερη κοινότητα των επαγγελματιών ψυχικής υγείας και των πολιτών.

Video

[pb_row background="none" solid_color_value="#FFFFFF" solid_color_color="#ffffff" gradient_color="0% #FFFFFF,100% #000000" gradient_color_css="" gradient_direction="vertical" pattern="" repeat="full" image="" stretch="none" position="center center" paralax="no" parallax_scroll="no" video_url="" autoplay="no" border_width_value_="0" border_style="solid" border_color="#000" width_value="" width_unit="%" div_padding="" div_padding_top="10" div_padding_bottom="10" div_padding_right="10" div_padding_left="10" css_suffix="" id_wrapper="" ][pb_column span="span12"][pb_accordion el_title="Quisque iaculis nibh eget ipsum" initial_open="1" multi_open="no" filter="no" appearing_animation="0" ][pb_accordion_item heading="Κατάθλιψη" icon="" tag="" ][/pb_accordion_item][pb_accordion_item heading="Κατάθλιψη #2" icon="" tag="" ][/pb_accordion_item][pb_accordion_item heading="Αυτοκτονικότητα" icon="" tag="" ][/pb_accordion_item][pb_accordion_item heading="Recovery" icon="" tag="" ][/pb_accordion_item][pb_accordion_item heading="Στίγμα" icon="" tag="" ][/pb_accordion_item][/pb_accordion][/pb_column][/pb_row]

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.Τονίζεται πως η σελίδα σε καμία περίπτωση ΔΕΝ παρέχει κλινικές υπηρεσίες (ψυχιατρικές, φαρμακευτικές ή ψυχοθεραπευτικές) και ΔΕΝ τις υποκαθιστά με οποιονδήποτε τρόπο. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντοτε τον ειδικό με τον οποίο συνεργάζεστε πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε συμβουλή ή οδηγία που ενδεχομένως διαβάσατε στις στα άρθρα. Γενικότερα, σας συνιστούμε να ζητάτε πάντοτε την συνδρομή ειδικού επαγγελματία ψυχικής υγείας πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση που αφορά είτε την δική σας θεραπεία είτε την θεραπεία άλλων.

Κύλιση στην Αρχή